lcp
SERVICIILE NOASTRE
Plata ramburs sau cu cardul
Plata ramburs sau cu cardul
4 Banci Partenere – Pana la 12 rate cu dobanda ZERO!
Produse cu garantie
Produse cu garantie
Ne ocupam direct de garantii fara intermedieri.
Suport Clienti rapid
Suport Clienti rapid
Serviciu Live - pentru raspunsuri imediate!
Retur 30 zile
Retur 30 zile
Gratuit – De la preluare la returnarea in depozit!

Ghidul incepatorului pentru gradinaritul in sera

De : Malvina - Categorii : Inedite

Serele de gradina pot constitui un spatiul ideal pentru cultivarea culturilor intr-un mediu izolat si ferit de factorii externi. Daca doriti sa amenajati un spatiu pentru cultivarea culturilor de plante, legume sau fructe pe tot parcursul anului, serele de gradina reprezinta cea mai buna modalitate de a realiza o cultura controlata de care va puteti bucura toata familia si nu numai, o cultura bogata va poate de asemenea aduce un venit extra daca alegeti sa comercializati ceea ce ati reusit sa creesteti cu atat truda.

Daca nu sunteti siguri ce doriti sa cresteti intr-o sera de gradina, insa va atrage ideea de incepe acest hobby sau de a incerca o noua tehnica de gradinarit (care se poate transforma in timp intr-o afacere profitabila), atunci acest ghid cu siguranta o sa va ofere informatiile de care aveti nevoie! Entuziasmul este o trasatura admirabila pentru orice gradinar incepator si poate pare descurajant sa incercam o noua modalitate de gradinarit, insa utilizarea unei sere de gradina este mult mai usoara decat pare. Cultivarea de plante intr-o sera poate deschide optiuni noi si fiabile, permitandu-va sa cresteti culturi interesante care in mod normal nu ar putea supravietui in timpul sezoanelor reci. Ca si in cazul oricarui proiect nou, este importanta stabilirea unei baze solide, cu decizii calculate si cu o atentie mare la toate detaliile. In acest nou proiect vom avem nevoie de multa rabdare, insa rezultatul final merita toata munca noastra, iar daca vom tine cont de urmatoarele sfaturi, vom incepe cu dreptul.

Sera de gradina

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont in alegerea si amplasarea unei sere de gradina, este spatiul exterior pe care il putem destina acestui proiect si mai apoi vom face o achizitie in acest sens. Odata stabilite aceste detalii si achizitionata sera, aceasta este recomandat sa fie montata conform recomandarilor si instructionilor date de catre producator. Odata bifate aceste etape, putem trece la ce este cu adevarat important si putem in sfarsit demara procesul de gradinarit in sera.

In acest sens, in urmatoarele randuri va vom detalia un mic ghid util pentru orice gradinar incepator dornit de a creste culturi roditoare intr-o sera de gradina:

Plante in sera de gradina

Stabiliti de inceput ce plante doriti sa cultivati!

De inceput este recomandat sa incepeti cu plante usor de cultivat, deoarece efortul si succesul in cultivarea de astfel de plante va va ajuta sa va sporiti increderea in sine! Puteti asadar incepe usor cu salata verde, ceapa verde, busuioc, coleus, iar dupa ce prindeti putina experienta, puteti trece mai departe la cultivarea de rosii, catraveti, vinete si brocolli, ardei iute, zmeura, capsuni, afine si diverse plante si flori.

Spatiu pentru plantele din sera

Determinati nevoile de spatiu ale plantelor dumneavoastra!

Pregatiti-va pentru cresterea plantelor evaluati mai intai de cat spatiu vor avea nevoie in stadiul in care acestea vor ajunge in sera, Supraaglomerarea poate linita cresterea plantelor, deoarece acestea concureaza pentru spatiu si lumina.. Stresul aglomerarii poate face ca plantele sa fie mai susceptibile la boli si daune cauzate de insecte.

Seminte

Incepeti cu seminte, nu cu rasaduri sau butasi!

O modalitatea de a reduce posibilitatea unei invazii de insecte, acarieni sau boli la nivelul plantelor dumneavoastra, este recomandat sa incepeti cu seminte plantate in sera, nu cu rasaduri sau butasi dintr-o alta locatie. De asemenea, este recomandat sa semanati mai multe plante decat numarul stabilit, deoarece nu toate semintele vor germina, acest lucru poate ajuta la o selectie buna si sanatoasa a plantelor.

Plante tropicale

Cresteti ceva specific pentru sera!

Fiti mai aventurosi si incercati sa cultivati ceva care prospera doar intr-o sera. Precum flori tropicale sau legume iubitoare de caldura! Acest lucru nu numai ca va adauga spori interesul eforturilor dumneavoastra de gradinarit, dar va va aduce entuziasmul si succesul de a cultiva ceva unic!

Plasa insecte

Luati masuri pentru a tine daunatorii departe!

Chiar daca sera este un spatiu inchis, este necesar sa instalam plase impotriva insectelor pe prizele de aer pentru a preveni astfel intrarea daunatorilor. De asemenea, este recomandat ca in sera sa nu punem si plantele pe care le tinem in mod normal afara si sa nu lasam nici animalele de companie sa se plimbe in voie prin sera, deoarece toate pot transport insecte in interiorul serei. Si mai mult decat atat, este recomandat ca mai intai sa finalizam sarcinSera de gradina ile din sera, si mai apoi sa trecem la activitatile din exterior, sa eliminam orice posibil risc.

Pastrati sera ingrijita si ordonata!

Ar putea parea o corvoada uneori aceasta sarcina, insa intotdeauna aranjati si ordonati lucrurile pe care le-ati folosit! Veti fi bucuros ca ati facut curatenie atunci cand aveti nevoie de un loc liber in care sa puneti niste plante noi in sera, sau cand trebuie sa reganditi spatiul din interiorul serei. In plus, echipamentele nefolosite si dezordinea ar putea fi atragatoare pentru melci sau alte insecte.

Termometru sera

Achizitionati un termometru!

Poate unul dintre cele mai improtante echipamente necesare intr-o sera este termomentrul. Acest instrument va va informa cand trebuie sa ventilati, unde sa umbriti, cand sa incalziti si in ce zona trebuie sa raciti aerul din interiorul serei dumneavoastra de gradina.

Pentru intretinerea culturilor noastre, trebuie sa cream evident conditii optime de mediu precum:

  • temperatura si aerisirea

  • lumina

  • umiditatea din aer

  • umiditatea solului

  • completarea golurilor

  • afanarea solului

  • irigarea culturilor

  • aplicarea tratamentelor de fertilizare

  • sustinerea plantelor

  • copilitul

  • carnitul

  • ciupitul

  • defoliatul

  • polenizarea suplimentare

  • actionarea eficienta si corespunzatoare pentru combaterea bolilor si a daunatorilor

*Este de retinut faptul ca fiecare planta sau specie in parte are necesitati specifice, iar intretinerea si conditiile se realizeaza strict in functie de acestea, iar din acest motiv, este bine ca atunci cand alegem sa cultivam o planta, o leguma sau un fruct sa ne 'facem temele' astfel incat sa le putem oferiu mediul propice in care sa se dezvolte!

Related posts

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare